17:30

Bullermyrens IK U

Referat: IF Tunabro - Bullermyrens IK

Efter att ha spelat en träningsmatch i 11-manna för lite mer än en vecka sedan så var det då dags för en träningsmatch i 9-manna innan serierna startar. Tunabro, som vi även möter i 9-mannaserien, stod för motståndet.

Vi startade matchen piggt och låg på högt för att sätta press på våra motståndare. Därför kom Tunabros mål till 1-0 lite som en kalldusch efter att vi varit för obeslutsamma i flera dueller efter varandra och Tunabros vänsterback fick komma ändå fram till ett friälge mot Kim som avslutades med en fin chip in i mål.

Spelet var fortsatt jämnt i den första halvleken och vi hade bra bredd i spelet. Det som oroaade lite var att vi inte pratade med varandra ibland, vilket ledde till en del missförstånd på mitten av planen.

Efter ett tveksamt agerande i vårt eget straffområde där vi faktiskt var 6 mot 2 kunde Tunabro ändå lite snöpligt göra 2-0. Vi saknade inte chanser, Yusef var den som kanske tillsammans med Aso och Tobias skapade mest framåt utan att få till några riktigt farliga målchanser. Vi hade även centimetrarna emot oss vid något tillfälle när Aso blev korrekt avblåst för offside i vad som annars hade varit ett friläge.

Paus efter 25 minuter och vi pratade om hur vi skulle hantera insparkarna, som dittills hade varit lite virriga och tveksamma från vår sida. Dessutom sa vi att vi skulle vara nogrannare med att hålla våra positioner och fortsätta att bredda spelet så skulle vi skapa fler målchanser.

Tunabro gick runt på fler spelare än vad vi gjorde, så de var lite osamspelta i början av den andra halvleken. Det utnyttjade Yusef och Tobias när de stressade av Tunabro bollen högt upp i planen. Tobias drog på ett bra skott som tog på en Tunabroförsvarare och gick till en helt fristående Yusef, som enkelt kunde placera in 2-1.

Nu tog vi över spelet med och mer och våra spelare från 03-laget, Oskar, Oskar och Lukas kände sig nu hemma i laget och tog för sig i spelet. Efter fina dribblingar på högerkanten kom Aso loss och slog ett lågt inlägg som Lukas följde med upp på vid bortre stolpen och kunde placera in 2-2. Ett riktigt fint fotbollsmål. Därefter hade Tunabro en bra period och Kim stod för matchens räddning när han reflexräddade till hörna på ett skott från nära håll efter ett inlägg från Tunabros högerkant.

Vi hade sedan ett mål inne för 2-3 som gjordes av Mattias efter ett lågt inlägg från höger av Tim, men domaren hade blåst av för offside i situationen innan. Synd, men 2-2 får ändå anses rättvist och inget av lagen behövde gå hem besvikna.

Samtliga spelare får klart godkänt för sin inställning och insats idag. När vi känner varandra mer kommer detta 9-mannalag bli ändå bättre. Extra beröm ändå till våra fyra yngsta spelare, Oskar, Oskar, Lukas och inte minst, vår lagkapten Tim som verkar ha hittat formen lagom till seriestart. Matchens prestation var helt klart Kims reflexräddning som hade gjort självaste Bartez avundsjuk.

lör 21 mar 2015, 17:00 IF Tunabro - Bullermyrens IK U 1 - 2
lör 20 feb 2016, 09:00 IF Tunabro - Bullermyrens IK U
lör 16 apr 2016, 17:15 Bullermyrens IK U - IF Tunabro 4 - 0
tor 5 maj 2016, 13:00 Bullermyrens IK U - IF Tunabro 3 - 2
sön 26 mar 2017, 10:30 IF Tunabro - Bullermyrens IK U 4 - 2
lör 22 feb 2020, 12:00 IF Tunabro - Bullermyrens IK U 5 - 3